Moes

Amsterdam (NL)

Algemeen

Superuse Studios
Interieurs

Moes is a bar and restaurant in the basement underneath De Appel arts centre in Amsterdam. The philosophy of the restaurant is to use seasonal, local products as the basis of its menu. The restaurant is designed as a sequence of spaces with different atmospheres: a gradient of sound, light and movement which goes from the entrance on the busy Prins Hendrikkade to the quite garden in the back. Lighting, acoustics, materials and ventilation are tuned in a different way for each section of the restaurant. Through a harvest map several waste materials within a radius of few kilometres were found: cable reels from the street works, light boxes from Schiphol Airport, rubber rolls from the print industry, acoustic ceiling tiles from offices buildings. The cable reels have been dismounted and the wooden core reused for benches and the vault, while the metallic components like threads, steel plates and rings have been reused for the tables. The thin metallic table plates are clad with rubber print rolls. The Schiphol light boxes are turned into the lighting system of the restaurant but also into a display system for wine and other bottles. The acoustic tiles are used to dump the sound reverberance in different spaces of the restaurant. In total 60% of the materials used for the interior of Moes come from waste material streams.

Url:
Reacties (0)
Toon Verberg

Vote
Afdrukken